oefentherapie cesar mensendieck

 

 

oefentherapie cesar mensendieck

 

therapie oefeningen

 
  
 
 
 
 


Oefentherapie Cesar-Mensendieck

Veel lichamelijke klachten ontstaan door verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten. Om uw klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk om het probleem bij de basis aan te pakken. Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck kijken daarom verder dan alleen naar uw klacht. Wij gaan naar de bron en pakken samen met u de oorzaak aan.

Na uitgebreide analyse van uw klachten stellen wij samen met u een behandelplan op, dat toegespitst is op uw individuele situatie. Tijdens de behandeling leert u beter te begrijpen en voelen waardoor uw klachten ontstaan. U leert hoe u deze klachten kunt verminderen door middel van oefeningen, houdingscorrecties en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning. Ook leert u hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen.

praktijkruimte eemnes

Wat is het verschil tussen oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck?

De oefentherapieën Cesar en Mensendieck zijn aparte 4-jarige HBO opleidingen, maar worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet zo gek, want de therapie Cesar komt voort uit Mensendieck. Cesar heeft in theorie een wat dynamischer instelling. Beide therapieën gaan ervan uit dat veel klachten ontstaan door een verkeerd houdings- en bewegingspatroon. Door houdingscorrecties aan te leren, vermindert de belasting van het lichaam. Deze correcties verschillen nauwelijks in de Cesar- en Mensendieckvisie. Een verschil tussen beide therapieën is dat de oefentherapeut Cesar de oefeningen voordoet en een oefentherapeut Mensendieck daarentegen volstaat met een mondelinge instructie. Daarnaast bevat oefentherapie Cesar meer dynamische oefeningen, zoals zwaaienoefeningen met de armen.

Wat is het verschil tussen Oefentherapie Cesar Mensendieck en Fysiotherapie?

De fysiotherapeut geeft oefeningen, net als een oefentherapeut Cesar of Mensendieck. Daarnaast wordt bij fysiotherapie (fysio) gebruik gemaakt van andere technieken en hulpmiddelen, zoals massage, ultrageluid en tractie. Vaak geven fysiotherapeuten de oefeningen met behulp van fitnessapparatuur. Hierin schuilt een wezenlijk verschil met de benadering door oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. Deze therapieën zijn een doe-het-zelf therapie bij uitstek, waarbij in principe geen andere hulpmiddelen of apparaten nodig zijn. Het grootste verschil tussen fysiotherapie en oefentherapie Cesar-Mensendieck is de manier waarop inzicht wordt verkregen in de klachten en hoe vervolgens de verandering in bewegingspatroon en houding wordt bereikt.

Cyriax

Aanvullend op de oefentherapie passen wij tijdens behandeling de Cyriax methode toe. Cyriax (Orthopedische Geneeskunde) is gericht op het vaststellen van een concrete diagnose en daarop aansluitend aanbieding van adequate therapie. Bij deze specialisatie is uitgebreide kennis van anatomie (functioneren van het menselijk lichaam) en pathologie (ziektebeelden) noodzakelijk.

De Oefentherapeut, uw coach in houding en beweging

 

 

 

 

Adres
Gezondheidscentrum "de Driesten"
Torenzicht 26E
3755 CC Eemnes
(035) 531 69 13
e-mail:
praktijk@cesareemnes.nl

facebook oefentherapie cesar mensendieck eemnes

Directe toegankelijkheid
Ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u bij uw oefentherapeut terecht. Leest u hier meer over deze directe toegankelijkheid (DTO).

Zorgverzekering
Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.
Oefentherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed via uw aanvullende verzekering en in sommige gevallen ook via uw basisverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de precieze vergoeding en voorwaarden.

Thuisbehandeling
Naast behandeling in de praktijk is ook thuisbehandeling mogelijk in Blaricum, Eemnes en Laren.

Openingstijden
Maandag
9:30
-
18:00
 
Dinsdag
18:30
-
21:30
 
Woensdag
11:00
-
18:00
 
Donderdag
9:30
-
14:00
 
Vrijdag
14:00
-
18:00
 

Klachtenregeling
Heeft u een klacht over uw oefentherapeut? Leest u hier wat u in een dergelijke situatie kunt doen.

Kwaliteit
Kamer van Koophandelnr: 32152141.
Lid van de VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).
Voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.
Wij maken gebruik van Qualiview voor patiënttevredenheidsonderzoek.
Aangesloten bij het Netwerk Slaapoefentherapie.
Partner van Orthoparc.

Kwaliteitsregister Paramedici Orthoparc

Privacyreglement en voorwaarden
Onze praktijk gaat zorgvuldig om met privacygevoelige gegevens. Leest u hier ons privacyreglement.
Leest u hier onze behandelovereenkomst.